Registro completo de metadatos
Campo DC | Valor | Lengua/Idioma |
---|---|---|
dc.provenance | CONICET | - |
dc.creator | Manassero, Carlos Alberto | - |
dc.creator | Vaudagna, Sergio Ramon | - |
dc.creator | Sancho, Ana Maria | - |
dc.creator | Añon, Maria Cristina | - |
dc.creator | Speroni Aguirre, Francisco José | - |
dc.date | 2018-05-15T18:41:52Z | - |
dc.date | 2018-05-15T18:41:52Z | - |
dc.date | 2016-06 | - |
dc.date | 2018-05-11T20:40:34Z | - |
dc.date.accessioned | 2019-04-29T15:41:15Z | - |
dc.date.available | 2019-04-29T15:41:15Z | - |
dc.date.issued | 2018-05-15T18:41:52Z | - |
dc.date.issued | 2018-05-15T18:41:52Z | - |
dc.date.issued | 2016-06 | - |
dc.date.issued | 2018-05-11T20:40:34Z | - |
dc.identifier | Manassero, Carlos Alberto; Vaudagna, Sergio Ramon; Sancho, Ana Maria; Añon, Maria Cristina; Speroni Aguirre, Francisco José; Combined high hydrostatic pressure and thermal treatments fully inactivate trypsin inhibitors and lipoxygenase and improve protein solubility and physical stability of calcium-added soymilk; Elsevier; Innovative Food Science & Emerging Technologies; 35; 6-2016; 86-95 | - |
dc.identifier | 1466-8564 | - |
dc.identifier | http://hdl.handle.net/11336/45229 | - |
dc.identifier | CONICET Digital | - |
dc.identifier | CONICET | - |
dc.identifier.uri | http://rodna.bn.gov.ar:8080/jspui/handle/bnmm/299530 | - |
dc.description | The objective of this work was to assess the possibility of obtaining calcium-added soymilk with acceptable characteristics regarding protein solubility and physical stability, and inactivation of trypsin inhibitors and lipoxygenase, through a combined thermal-high hydrostatic pressure treatment. A Doehlert design was applied to study the effect of combining pressure levels (500–700 MPa), initial temperatures (45–65 °C) and CaCl2 concentrations (5–15 mmol L− 1). Results showed that protein solubility was a function of CaCl2 concentration (p < 0.005), and that inactivation of trypsin inhibitors was a function of pressure level and temperature (p < 0.005). Lipoxygenase activity was fully inactivated in most of the conditions tested. Physical stability was improved by the combined treatments: depending on calcium concentration, either no settling was detected in a 5-day period or a less conspicuous phase separation was observed. Our results indicate that some combined thermal-high hydrostatic pressure treatments allow the preparation of calcium-enriched soymilks with improved physical stability without additives such as chelating agents, and acceptable in terms of full inactivation of trypsin inhibitors and lipoxygenase. | - |
dc.description | Fil: Manassero, Carlos Alberto. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro de Investigación de Agroindustria. Instituto de Tecnología de Alimentos; Argentina. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina | - |
dc.description | Fil: Vaudagna, Sergio Ramon. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro de Investigación de Agroindustria. Instituto de Tecnología de Alimentos; Argentina | - |
dc.description | Fil: Sancho, Ana Maria. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro de Investigación de Agroindustria. Instituto de Tecnología de Alimentos; Argentina | - |
dc.description | Fil: Añon, Maria Cristina. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina | - |
dc.description | Fil: Speroni Aguirre, Francisco José. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina | - |
dc.format | application/pdf | - |
dc.format | application/pdf | - |
dc.format | application/pdf | - |
dc.format | application/pdf | - |
dc.format | application/pdf | - |
dc.language | eng | - |
dc.publisher | Elsevier | - |
dc.relation | info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/https://dx.doi.org/10.1016/j.ifset.2016.04.005 | - |
dc.relation | info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1466856416300662 | - |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/restrictedAccess | - |
dc.rights | https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/ar/ | - |
dc.source | reponame:CONICET Digital (CONICET) | - |
dc.source | instname:Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas | - |
dc.source | instacron:CONICET | - |
dc.source.uri | http://hdl.handle.net/11336/37488 | - |
dc.subject | HIGH HYDROSTATIC PRESSURE | - |
dc.subject | CALCIUM | - |
dc.subject | SOLUBILITY | - |
dc.subject | SOYMILK | - |
dc.subject | Alimentos y Bebidas | - |
dc.subject | Otras Ingenierías y Tecnologías | - |
dc.subject | INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS | - |
dc.title | Combined high hydrostatic pressure and thermal treatments fully inactivate trypsin inhibitors and lipoxygenase and improve protein solubility and physical stability of calcium-added soymilk | - |
dc.type | info:eu-repo/semantics/article | - |
dc.type | info:eu-repo/semantics/publishedVersion | - |
dc.type | info:ar-repo/semantics/articulo | - |
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