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Campo DC Valor Lengua/Idioma
dc.provenanceCONICET-
dc.creatorManassero, Carlos Alberto-
dc.creatorVaudagna, Sergio Ramon-
dc.creatorSancho, Ana Maria-
dc.creatorAñon, Maria Cristina-
dc.creatorSperoni Aguirre, Francisco José-
dc.date2018-05-15T18:41:52Z-
dc.date2018-05-15T18:41:52Z-
dc.date2016-06-
dc.date2018-05-11T20:40:34Z-
dc.date.accessioned2019-04-29T15:41:15Z-
dc.date.available2019-04-29T15:41:15Z-
dc.date.issued2018-05-15T18:41:52Z-
dc.date.issued2018-05-15T18:41:52Z-
dc.date.issued2016-06-
dc.date.issued2018-05-11T20:40:34Z-
dc.identifierManassero, Carlos Alberto; Vaudagna, Sergio Ramon; Sancho, Ana Maria; Añon, Maria Cristina; Speroni Aguirre, Francisco José; Combined high hydrostatic pressure and thermal treatments fully inactivate trypsin inhibitors and lipoxygenase and improve protein solubility and physical stability of calcium-added soymilk; Elsevier; Innovative Food Science & Emerging Technologies; 35; 6-2016; 86-95-
dc.identifier1466-8564-
dc.identifierhttp://hdl.handle.net/11336/45229-
dc.identifierCONICET Digital-
dc.identifierCONICET-
dc.identifier.urihttp://rodna.bn.gov.ar:8080/jspui/handle/bnmm/299530-
dc.descriptionThe objective of this work was to assess the possibility of obtaining calcium-added soymilk with acceptable characteristics regarding protein solubility and physical stability, and inactivation of trypsin inhibitors and lipoxygenase, through a combined thermal-high hydrostatic pressure treatment. A Doehlert design was applied to study the effect of combining pressure levels (500–700 MPa), initial temperatures (45–65 °C) and CaCl2 concentrations (5–15 mmol L− 1). Results showed that protein solubility was a function of CaCl2 concentration (p < 0.005), and that inactivation of trypsin inhibitors was a function of pressure level and temperature (p < 0.005). Lipoxygenase activity was fully inactivated in most of the conditions tested. Physical stability was improved by the combined treatments: depending on calcium concentration, either no settling was detected in a 5-day period or a less conspicuous phase separation was observed. Our results indicate that some combined thermal-high hydrostatic pressure treatments allow the preparation of calcium-enriched soymilks with improved physical stability without additives such as chelating agents, and acceptable in terms of full inactivation of trypsin inhibitors and lipoxygenase.-
dc.descriptionFil: Manassero, Carlos Alberto. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro de Investigación de Agroindustria. Instituto de Tecnología de Alimentos; Argentina. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina-
dc.descriptionFil: Vaudagna, Sergio Ramon. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro de Investigación de Agroindustria. Instituto de Tecnología de Alimentos; Argentina-
dc.descriptionFil: Sancho, Ana Maria. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro de Investigación de Agroindustria. Instituto de Tecnología de Alimentos; Argentina-
dc.descriptionFil: Añon, Maria Cristina. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina-
dc.descriptionFil: Speroni Aguirre, Francisco José. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina-
dc.formatapplication/pdf-
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dc.languageeng-
dc.publisherElsevier-
dc.relationinfo:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/https://dx.doi.org/10.1016/j.ifset.2016.04.005-
dc.relationinfo:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1466856416300662-
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/restrictedAccess-
dc.rightshttps://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/ar/-
dc.sourcereponame:CONICET Digital (CONICET)-
dc.sourceinstname:Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas-
dc.sourceinstacron:CONICET-
dc.source.urihttp://hdl.handle.net/11336/37488-
dc.subjectHIGH HYDROSTATIC PRESSURE-
dc.subjectCALCIUM-
dc.subjectSOLUBILITY-
dc.subjectSOYMILK-
dc.subjectAlimentos y Bebidas-
dc.subjectOtras Ingenierías y Tecnologías-
dc.subjectINGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS-
dc.titleCombined high hydrostatic pressure and thermal treatments fully inactivate trypsin inhibitors and lipoxygenase and improve protein solubility and physical stability of calcium-added soymilk-
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/article-
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/publishedVersion-
dc.typeinfo:ar-repo/semantics/articulo-
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