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Campo DC Valor Lengua/Idioma
dc.creatorCoscueta, Ezequiel Ricardo-
dc.creatorPintado, Manuela-
dc.creatorPicó, Guillermo Alfredo-
dc.creatorKnobel, Gaston-
dc.creatorBoschetti, Carlos Eugenio-
dc.creatorPellegrini Malpiedi, Luciana-
dc.creatorNerli, Bibiana Beatriz-
dc.date2018-11-28T15:49:32Z-
dc.date2018-11-28T15:49:32Z-
dc.date2017-01-
dc.date2018-10-23T18:42:09Z-
dc.date.accessioned2019-04-29T15:42:13Z-
dc.date.available2019-04-29T15:42:13Z-
dc.date.issued2017-01-
dc.identifierCoscueta, Ezequiel Ricardo; Pintado, Manuela; Picó, Guillermo Alfredo; Knobel, Gaston; Boschetti, Carlos Eugenio; et al.; Continuous method to determine the trypsin inhibitor activity in soybean flour; Elsevier; Food Chemistry; 214; 1-2017; 156-161-
dc.identifier0308-8146-
dc.identifierhttp://hdl.handle.net/11336/65435-
dc.identifierCONICET Digital-
dc.identifierCONICET-
dc.identifier.urihttp://rodna.bn.gov.ar:8080/jspui/handle/bnmm/299957-
dc.descriptionThe determination of trypsin inhibitor (TI) activity is of importance to evaluate the nutritional value of soybean flours. An analytical method, which involves a continuous spectrophotometric rate determination for trypsin activity against the substrate N-benzoyl-DL-arginine p-nitroanilide, is proposed as an alternative to the standard discontinuous assay. Stopping the reaction with acetic acid and a centrifugation/filtration step to decrease turbidity are not required, thus reducing costs and sample preparation time. The TI activity of different flour samples, determined by both assays, demonstrated to be statistically comparable, irrespective of the TI concentration level. The coefficients of variation of the novel method did not exceed 8% at any concentration level. The curves of progress reaction showed a non-linear behavior in samples without TI. A reduction of incubation time from 10 min to 2 min increased the method sensitivity and extended its linear range. A more economical, faster and simpler assay was developed.-
dc.descriptionFil: Coscueta, Ezequiel Ricardo. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Rosario. Instituto de Procesos Biotecnológicos y Químicos Rosario. Universidad Nacional de Rosario. Facultad de Ciencias Bioquímicas y Farmacéuticas. Instituto de Procesos Biotecnológicos y Químicos Rosario; Argentina. Universidade Católica Portuguesa; Portugal-
dc.descriptionFil: Pintado, Manuela. Universidade Católica Portuguesa; Portugal-
dc.descriptionFil: Picó, Guillermo Alfredo. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Rosario. Instituto de Procesos Biotecnológicos y Químicos Rosario. Universidad Nacional de Rosario. Facultad de Ciencias Bioquímicas y Farmacéuticas. Instituto de Procesos Biotecnológicos y Químicos Rosario; Argentina-
dc.descriptionFil: Knobel, Gaston. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Rosario. Instituto de Procesos Biotecnológicos y Químicos Rosario. Universidad Nacional de Rosario. Facultad de Ciencias Bioquímicas y Farmacéuticas. Instituto de Procesos Biotecnológicos y Químicos Rosario; Argentina-
dc.descriptionFil: Boschetti, Carlos Eugenio. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Rosario. Instituto de Procesos Biotecnológicos y Químicos Rosario. Universidad Nacional de Rosario. Facultad de Ciencias Bioquímicas y Farmacéuticas. Instituto de Procesos Biotecnológicos y Químicos Rosario; Argentina-
dc.descriptionFil: Pellegrini Malpiedi, Luciana. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Rosario. Instituto de Procesos Biotecnológicos y Químicos Rosario. Universidad Nacional de Rosario. Facultad de Ciencias Bioquímicas y Farmacéuticas. Instituto de Procesos Biotecnológicos y Químicos Rosario; Argentina-
dc.descriptionFil: Nerli, Bibiana Beatriz. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Rosario. Instituto de Procesos Biotecnológicos y Químicos Rosario. Universidad Nacional de Rosario. Facultad de Ciencias Bioquímicas y Farmacéuticas. Instituto de Procesos Biotecnológicos y Químicos Rosario; Argentina-
dc.formatapplication/pdf-
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dc.languageeng-
dc.publisherElsevier-
dc.relationinfo:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/https://dx.doi.org/10.1016/j.foodchem.2016.07.056-
dc.relationinfo:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0308814616310780-
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/restrictedAccess-
dc.rightshttps://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/-
dc.sourcereponame:CONICET Digital (CONICET)-
dc.sourceinstname:Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas-
dc.sourceinstacron:CONICET-
dc.source.urihttp://hdl.handle.net/11336/62219-
dc.subjectANALYTICAL METHOD-
dc.subjectANTINUTRITIONAL FACTORS-
dc.subjectSOYBEAN FLOUR-
dc.subjectTRYPSIN INHIBITOR ACTIVITY-
dc.subjectOtras Ciencias Químicas-
dc.subjectCiencias Químicas-
dc.subjectCIENCIAS NATURALES Y EXACTAS-
dc.titleContinuous method to determine the trypsin inhibitor activity in soybean flour-
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/article-
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/publishedVersion-
dc.typeinfo:ar-repo/semantics/articulo-
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