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Campo DC Valor Lengua/Idioma
dc.provenanceCONICET-
dc.creatorPapaleo Mazzucco, J.-
dc.creatorGoszczynski, Daniel Estanislao-
dc.creatorRipoli, María Verónica-
dc.creatorMelucci, L. M.-
dc.creatorPardo, A. M.-
dc.creatorColatto, E.-
dc.creatorRogberg Muñoz, Andres-
dc.creatorMezzadra, C. A.-
dc.creatorDepetris, G. J.-
dc.creatorGiovambattista, Guillermo-
dc.creatorVillarreal, E. L.-
dc.date2017-01-19T21:29:28Z-
dc.date2017-01-19T21:29:28Z-
dc.date2016-04-
dc.date2017-01-17T19:20:53Z-
dc.date.accessioned2019-04-29T15:44:44Z-
dc.date.available2019-04-29T15:44:44Z-
dc.date.issued2016-04-
dc.identifierPapaleo Mazzucco, J.; Goszczynski, Daniel Estanislao; Ripoli, María Verónica; Melucci, L. M.; Pardo, A. M.; et al.; Growth, carcass and meat quality traits in beef from Angus, Hereford and cross-breed grazing steers, and their association with SNPs in genes related to fat deposition metabolism; Elsevier; Meat Science; 114; 4-2016; 121-129-
dc.identifier0309-1740-
dc.identifierhttp://hdl.handle.net/11336/11688-
dc.identifier.urihttp://rodna.bn.gov.ar:8080/jspui/handle/bnmm/300923-
dc.descriptionGrazing steers from Angus and Hereford breeds, their cross-breeds and a three-way cross-breed (Limousin × Angus–Hereford) were measured for growth, carcass and meat quality traits. Breed effects were studied, and the association of SNPs with fat deposition and fatty acid (FA) composition (leptin, melanocortin-4 receptor, stearoyl-CoA desaturase, FA synthase and thyroglobulin) was tested. Limousin cross-breed showed the greatest final body weight, ultrasound rib eye area, dressing percentage, carcass and leg length, and the lowest backfat thickness and intramuscular fat content. Genetic groups had similar pH, shear force, cooking loss, L* and b* and n-6:n-3 ratio. Meat from 1/2-Angus presented greater a* than Limousin cross-breed. Whereas Angus had the highest total SFA content, Hereford had the lowest total SFA and the highest total MUFA. Limousin cross-breed had greater content of several individual PUFAs, total PUFA, n-6 and n-3 FA than Angus and 1/2-Angus. Leptin and FA synthase were associated with some FAs, supporting their influence over fat metabolism for grazing animals.-
dc.descriptionFil: Papaleo Mazzucco, J.. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro Regional Buenos Aires. Estación Experimental Agropecuaria Balcarce; Argentina-
dc.descriptionFil: Goszczynski, Daniel Estanislao. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico La Plata. Instituto de Genética Veterinaria "Ingeniero Fernando Noel Dulout"; Argentina. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Veterinarias; Argentina-
dc.descriptionFil: Ripoli, María Verónica. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico La Plata. Instituto de Genética Veterinaria "Ingeniero Fernando Noel Dulout"; Argentina. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Veterinarias; Argentina-
dc.descriptionFil: Melucci, L. M.. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro Regional Buenos Aires. Estación Experimental Agropecuaria Balcarce; Argentina. Universidad Nacional de Mar del Plata. Facultad de Cs.agrarias. Departamento de Produccion Animal; Argentina-
dc.descriptionFil: Pardo, A. M.. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro Regional Buenos Aires. Estación Experimental Agropecuaria Balcarce; Argentina-
dc.descriptionFil: Colatto, E.. Universidad Nacional de Mar del Plata. Facultad de Cs.agrarias. Departamento de Produccion Animal; Argentina-
dc.descriptionFil: Rogberg Muñoz, Andres. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico La Plata. Instituto de Genética Veterinaria "Ingeniero Fernando Noel Dulout"; Argentina. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Veterinarias; Argentina. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Agronomia. Departamento de Producción Animal; Argentina-
dc.descriptionFil: Mezzadra, C. A.. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro Regional Buenos Aires. Estación Experimental Agropecuaria Balcarce; Argentina-
dc.descriptionFil: Depetris, G. J.. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro Regional Buenos Aires. Estación Experimental Agropecuaria Balcarce; Argentina-
dc.descriptionFil: Giovambattista, Guillermo. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico La Plata. Instituto de Genética Veterinaria "Ingeniero Fernando Noel Dulout"; Argentina. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Veterinarias; Argentina-
dc.descriptionFil: Villarreal, E. L.. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro Regional Buenos Aires. Estación Experimental Agropecuaria Balcarce; Argentina-
dc.formatapplication/pdf-
dc.formatapplication/pdf-
dc.languageeng-
dc.publisherElsevier-
dc.relationinfo:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1016/j.meatsci.2015.12.018-
dc.relationinfo:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S030917401530156X-
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/restrictedAccess-
dc.rightshttps://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/ar/-
dc.sourcereponame:CONICET Digital (CONICET)-
dc.sourceinstname:Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas-
dc.sourceinstacron:CONICET-
dc.source.urihttp://hdl.handle.net/11336/11688-
dc.subjectANGUS HEREFORD CROSS BREEDS-
dc.subjectGROWTH-
dc.subjectCARCASS-
dc.subjectMEAT QUALITY-
dc.subjectFATTY ACIDS-
dc.subjectSINGLE NUCLEOTIDE POLYMORPHISMS-
dc.subjectCiencias Veterinarias-
dc.subjectCiencias Veterinarias-
dc.subjectCIENCIAS AGRÍCOLAS-
dc.titleGrowth, carcass and meat quality traits in beef from Angus, Hereford and cross-breed grazing steers, and their association with SNPs in genes related to fat deposition metabolism-
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/article-
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/publishedVersion-
dc.typeinfo:ar-repo/semantics/articulo-
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