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Campo DC Valor Lengua/Idioma
dc.provenanceCONICET-
dc.creatorSciammaro, Leonardo Pablo-
dc.creatorFerrero, Cristina-
dc.creatorPuppo, Maria Cecilia-
dc.date2018-08-27T21:05:03Z-
dc.date2018-08-27T21:05:03Z-
dc.date2016-03-
dc.date2018-08-27T14:02:24Z-
dc.date.accessioned2019-04-29T15:44:47Z-
dc.date.available2019-04-29T15:44:47Z-
dc.date.issued2016-03-
dc.identifierSciammaro, Leonardo Pablo; Ferrero, Cristina; Puppo, Maria Cecilia; Chemical and nutritional properties of different fractions of Prosopis alba pods and seeds; Springer Verlag Berlín; Journal of Food Measurement and Characterization; 10; 1; 3-2016; 103-112-
dc.identifier2193-4134-
dc.identifierhttp://hdl.handle.net/11336/57308-
dc.identifierCONICET Digital-
dc.identifierCONICET-
dc.identifier.urihttp://rodna.bn.gov.ar:8080/jspui/handle/bnmm/300944-
dc.descriptionThe objective of this work was to study chemical and nutritional aspects of different fractions of Prosopis alba. Flours from whole pod, pericarp (pulp) and seeds were obtained. Polyphenols were mainly located in pulp but antioxidant activity was higher in whole pod flour and seeds. In seeds, the fraction with the highest polyphenols and antioxidant activity was the seed coat or testa. Protein content was higher in whole pod flour (5.81 %) than in pulp flour (3.52 %), presenting the seed an appreciable amount 33.6 %. These proteins were composed by monomer subunits of 85, 67, 38, 16 and 14 kDa and no prolamins and anti-tryptic activity were detected. P. alba flours presented high content of soluble sugars, mainly composed by sucrose, and also high amount of insoluble dietary fiber. The major mineral was potassium. The whole pod, due to the contribution of seeds, contained high amount of calcium, magnesium, iron and zinc, all indispensable minerals for human nutrition. Therefore, P. alba flours, mainly containing the seeds, constitute nutritional ingredients for bakery and gluten free products.-
dc.descriptionFil: Sciammaro, Leonardo Pablo. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina-
dc.descriptionFil: Ferrero, Cristina. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina-
dc.descriptionFil: Puppo, Maria Cecilia. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Agrarias y Forestales; Argentina-
dc.formatapplication/pdf-
dc.formatapplication/pdf-
dc.formatapplication/pdf-
dc.languageeng-
dc.publisherSpringer Verlag Berlín-
dc.relationinfo:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://link.springer.com/article/10.1007/s11694-015-9282-z-
dc.relationinfo:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1007/s11694-015-9282-z-
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/restrictedAccess-
dc.rightshttps://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/-
dc.sourcereponame:CONICET Digital (CONICET)-
dc.sourceinstname:Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas-
dc.sourceinstacron:CONICET-
dc.source.urihttp://hdl.handle.net/11336/57308-
dc.subjectMINERAL COMPOSITION-
dc.subjectNUTRITIONAL VALUE-
dc.subjectPROSOPIS ALBA PODS-
dc.subjectPROSOPIS ALBA SEEDS-
dc.subjectPROTEIN PROFILE-
dc.subjectAlimentos y Bebidas-
dc.subjectOtras Ingenierías y Tecnologías-
dc.subjectINGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS-
dc.subjectAlimentos y Bebidas-
dc.subjectOtras Ingenierías y Tecnologías-
dc.subjectINGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS-
dc.titleChemical and nutritional properties of different fractions of Prosopis alba pods and seeds-
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/article-
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/publishedVersion-
dc.typeinfo:ar-repo/semantics/articulo-
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