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Campo DC Valor Lengua/Idioma
dc.provenanceCONICET-
dc.creatorLocatelli, Daniela Ana-
dc.creatorAltamirano, Jorgelina Cecilia-
dc.creatorLuco, Juan Maria-
dc.creatorNorlin, Rikard-
dc.creatorCamargo, Alejandra Beatriz-
dc.date2017-09-07T18:40:08Z-
dc.date2017-09-07T18:40:08Z-
dc.date2014-02-15-
dc.date2017-07-13T18:15:23Z-
dc.date.accessioned2019-04-29T15:44:55Z-
dc.date.available2019-04-29T15:44:55Z-
dc.date.issued2014-02-15-
dc.identifierLocatelli, Daniela Ana; Altamirano, Jorgelina Cecilia; Luco, Juan Maria; Norlin, Rikard; Camargo, Alejandra Beatriz; Solid phase microextraction coupled to liquid chromatography: Analysis of organosulfur compounds avoiding artifacts formation; Elsevier; Food Chemistry; 157; 15-2-2014; 199-204-
dc.identifier0308-8146-
dc.identifierhttp://hdl.handle.net/11336/23789-
dc.identifierCONICET Digital-
dc.identifierCONICET-
dc.identifier.urihttp://rodna.bn.gov.ar:8080/jspui/handle/bnmm/301004-
dc.descriptionThis work proposes the novel application of a microextraction technique, solid phase microextraction (SPME), coupled to liquid chromatography with UV detection (HPLC?UV) for the analysis of organosulfur compounds (OSCs) in garlic samples. Additionally, a comparative study of OSCs profiles obtained by SPME coupled to HPLC?UV and gas chromatography with flame photometric detector (GC?FPD), respectively; was carried out. This study provided complementary evidence about OSCs?s lability and ??artifacts?? formation during the analytical process. Raw, cooked and distilled garlic samples were considered. The target analytes were diallyl disulphide (DADS), diallyl sulphide (DAS), diallyl trisulphide (DATS), allicin, 3-vinyl- 4H-1,3-dithiin (3-VD), 2-vinyl-4H-1,2-dithiin (2-VD) and (E)- and (Z)-ajoene, which are the most important OSCs with biological activities present in raw and processed garlic. The coupling of SPME and HPLC showed to be reliable, fast, sensible and selective methodology for OSCs analysis.-
dc.descriptionFil: Locatelli, Daniela Ana. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Mendoza. Instituto de Biología Agrícola de Mendoza. Universidad Nacional de Cuyo. Facultad de Ciencias Agrarias. Instituto de Biología Agrícola de Mendoza; Argentina. Universidad Nacional de Cuyo. Facultad de Ciencias Agrarias; Argentina-
dc.descriptionFil: Altamirano, Jorgelina Cecilia. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Mendoza. Instituto Argentino de Nivología, Glaciología y Ciencias Ambientales. Provincia de Mendoza. Instituto Argentino de Nivología, Glaciología y Ciencias Ambientales. Universidad Nacional de Cuyo. Instituto Argentino de Nivología, Glaciología y Ciencias Ambientales; Argentina. Universidad Nacional de Cuyo. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales; Argentina-
dc.descriptionFil: Luco, Juan Maria. Universidad Nacional de San Luis. Facultad de Química Bioquímica y Farmacia, ; Argentina-
dc.descriptionFil: Norlin, Rikard. Swedish defence research agency; Suecia-
dc.descriptionFil: Camargo, Alejandra Beatriz. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Mendoza. Instituto de Biología Agrícola de Mendoza. Universidad Nacional de Cuyo. Facultad de Ciencias Agrarias. Instituto de Biología Agrícola de Mendoza; Argentina. Universidad Nacional de Cuyo. Facultad de Ciencias Agrarias; Argentina. Universidad Nacional de Cuyo. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales; Argentina-
dc.formatapplication/pdf-
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dc.formatapplication/pdf-
dc.formatapplication/pdf-
dc.languageeng-
dc.publisherElsevier-
dc.relationinfo:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1016/j.foodchem.2014.02.010-
dc.relationinfo:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0308814614001769-
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/restrictedAccess-
dc.rightshttps://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/-
dc.sourcereponame:CONICET Digital (CONICET)-
dc.sourceinstname:Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas-
dc.sourceinstacron:CONICET-
dc.source.urihttp://hdl.handle.net/11336/23789-
dc.subjectArtifacts SPME-
dc.subjectGarlic Organosulphur compounds-
dc.subjectGC-
dc.subjectHPLC-
dc.subjectOtras Ciencias Químicas-
dc.subjectCiencias Químicas-
dc.subjectCIENCIAS NATURALES Y EXACTAS-
dc.titleSolid phase microextraction coupled to liquid chromatography: Analysis of organosulfur compounds avoiding artifacts formation-
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/article-
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/publishedVersion-
dc.typeinfo:ar-repo/semantics/articulo-
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