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Campo DC Valor Lengua/Idioma
dc.creatorZbrun, María Virginia-
dc.creatorFrizzo, Laureano Sebastian-
dc.creatorSoto, Lorena Paola-
dc.creatorRosmini, Marcelo Raul-
dc.creatorSequeira, Gabriel Jorge-
dc.creatorAstesana, Diego Martín-
dc.creatorBlajman, Jesica-
dc.creatorRossler, Eugenia-
dc.creatorBerisvil, Ayelén Patricia-
dc.creatorRomero Scharpen, Analía-
dc.creatorSignorini Porchietto, Marcelo Lisandro-
dc.date2018-07-13T18:28:37Z-
dc.date2018-07-13T18:28:37Z-
dc.date2016-09-
dc.date2018-07-05T18:07:33Z-
dc.date.accessioned2019-04-29T15:45:48Z-
dc.date.available2019-04-29T15:45:48Z-
dc.date.issued2016-09-
dc.identifierZbrun, María Virginia; Frizzo, Laureano Sebastian; Soto, Lorena Paola; Rosmini, Marcelo Raul; Sequeira, Gabriel Jorge; et al.; Poultry blood from slaughterhouses: development of a biopreservation system to improve microbiological quality prior to transforming blood into by-products; Taylor & Francis; British Poultry Science; 57; 5; 9-2016; 723-728-
dc.identifier0007-1668-
dc.identifierhttp://hdl.handle.net/11336/52069-
dc.identifierCONICET Digital-
dc.identifierCONICET-
dc.identifier.urihttp://rodna.bn.gov.ar:8080/jspui/handle/bnmm/301404-
dc.descriptionThe aim of this study was to investigate the use of indigenous lactic acid bacteria (LAB) with specific additives as a Biopreservation System (BS) for poultry blood during its storage in slaughterhouses. The BS consisted of two LAB (Enterococcus faecalis DSPV 008SA or Lactobacillus salivarius DSPV 032SA) with 4 additives (lactose 2 g/l, yeast extract 0.4 g/l, ammonium citrate 0.4 g/l and NaCl 1 g/l). After 24 h storage at 30ºC, lower counts of enterobacteria, coliforms, Pseudomonas spp. and Staphylococcus aureus were evident in blood treated with the BS than in untreated blood. The ability of LAB to prevent haemolysis was evident. A decrease in pH was associated with control of spoilage microorganisms but it needed to be regulated to prevent coagulation of proteins. On the basis of these results it is recommended to supplement blood with a BS to avoid undesirable changes during blood storage before processing.-
dc.descriptionFil: Zbrun, María Virginia. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Ciencias Veterinarias del Litoral. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ciencias Veterinarias. Instituto de Ciencias Veterinarias del Litoral; Argentina-
dc.descriptionFil: Frizzo, Laureano Sebastian. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Ciencias Veterinarias del Litoral. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ciencias Veterinarias. Instituto de Ciencias Veterinarias del Litoral; Argentina-
dc.descriptionFil: Soto, Lorena Paola. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Ciencias Veterinarias del Litoral. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ciencias Veterinarias. Instituto de Ciencias Veterinarias del Litoral; Argentina-
dc.descriptionFil: Rosmini, Marcelo Raul. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ciencias Veterinarias; Argentina. Universidad Católica de Córdoba. Facultad de Ciencias Agropecuarias; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina-
dc.descriptionFil: Sequeira, Gabriel Jorge. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ciencias Veterinarias; Argentina-
dc.descriptionFil: Astesana, Diego Martín. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Ciencias Veterinarias del Litoral. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ciencias Veterinarias. Instituto de Ciencias Veterinarias del Litoral; Argentina-
dc.descriptionFil: Blajman, Jesica. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Ciencias Veterinarias del Litoral. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ciencias Veterinarias. Instituto de Ciencias Veterinarias del Litoral; Argentina-
dc.descriptionFil: Rossler, Eugenia. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ciencias Veterinarias; Argentina-
dc.descriptionFil: Berisvil, Ayelén Patricia. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Ciencias Veterinarias del Litoral. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ciencias Veterinarias. Instituto de Ciencias Veterinarias del Litoral; Argentina-
dc.descriptionFil: Romero Scharpen, Analía. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Santa Fe. Instituto de Ciencias Veterinarias del Litoral. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ciencias Veterinarias. Instituto de Ciencias Veterinarias del Litoral; Argentina-
dc.descriptionFil: Signorini Porchietto, Marcelo Lisandro. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ciencias Veterinarias; Argentina. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro Regional Santa Fe. Estación Experimental Agropecuaria Rafaela; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina-
dc.formatapplication/pdf-
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dc.languageeng-
dc.publisherTaylor & Francis-
dc.relationinfo:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1080/00071668.2016.1206192-
dc.relationinfo:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/00071668.2016.1206192-
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess-
dc.rightshttps://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/-
dc.sourcereponame:CONICET Digital (CONICET)-
dc.sourceinstname:Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas-
dc.sourceinstacron:CONICET-
dc.subjectPoultry blood-
dc.subjectbiopreservation-
dc.subjectmicrobiological quality-
dc.subjectby-products-
dc.subjectOtras Ciencias Veterinarias-
dc.subjectCiencias Veterinarias-
dc.subjectCIENCIAS AGRÍCOLAS-
dc.titlePoultry blood from slaughterhouses: development of a biopreservation system to improve microbiological quality prior to transforming blood into by-products-
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/article-
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/publishedVersion-
dc.typeinfo:ar-repo/semantics/articulo-
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