Registro completo de metadatos
Campo DC Valor Lengua/Idioma
dc.creatorPoloni, Valeria Lorena-
dc.creatorDogi, Cecilia Ana-
dc.creatorPereyra, Carina Maricel-
dc.creatorFernandez Juri, Maria Guillermina-
dc.creatorKöler, Pablo-
dc.creatorRosa, Carlos Alberto da Rocha-
dc.creatorDalcero, Ana Maria-
dc.creatorCavaglieri, Lilia Reneé-
dc.date2018-10-03T18:25:30Z-
dc.date2018-10-03T18:25:30Z-
dc.date2015-06-
dc.date2018-10-01T15:44:15Z-
dc.date.accessioned2019-04-29T15:46:19Z-
dc.date.available2019-04-29T15:46:19Z-
dc.date.issued2015-06-
dc.identifierPoloni, Valeria Lorena; Dogi, Cecilia Ana; Pereyra, Carina Maricel; Fernandez Juri, Maria Guillermina; Köler, Pablo; et al.; Potentiation of the effect of a commercial animal feed additive mixed with different probiotic yeast strains on the adsorption of aflatoxin B1; Taylor and Francis Ltd.; Food Additives and Contaminants - Part A Chemistry, Analysis, Control, Exposure and Risk Assessment; 32; 6; 6-2015; 970-976-
dc.identifier1944-0057-
dc.identifierhttp://hdl.handle.net/11336/61551-
dc.identifier0265-203X-
dc.identifierCONICET Digital-
dc.identifierCONICET-
dc.identifier.urihttp://rodna.bn.gov.ar:8080/jspui/handle/bnmm/301590-
dc.descriptionThis study potentiates the adsorbent effect for aflatoxin B1 (AFB1) of a commercial additive (CA) of animal feed, containing inactive lysate of three Saccharomyces cerevisiae strains, active enzymes, adsorbents and a selenium–amino acid complex, when the additive was mixed separately with three S. cerevisiae strains. Levels of AFB1 of 20 and 50 ng g−1 were used to determine the binding capacity of different concentrations of CA alone and in the presence of yeast strains, as well as toxin desorption, under gastrointestinal conditions. The viability of yeasts in the presence of CA was evaluated. The results show that the CA did not affect the viability of the yeast strains assayed. CA alone showed a low percentage adsorption. At 20 and at 50 ng g−1, CA was highly efficient in adsorbing AFB1 when combined with RC016 and RC012 strains respectively. Desorption of AFB1 by CA alone and in combination with the yeasts increased with increasing levels of CA. The results demonstrate the improvement of CA in AFB1 adsorption once it is mixed with live yeasts.-
dc.descriptionFil: Poloni, Valeria Lorena. Universidad Nacional de Río Cuarto. Facultad de Ciencias Exactas, Fisicoquímicas y Naturales. Departamento de Microbiología e Inmunología. Cátedra de Micología; Argentina-
dc.descriptionFil: Dogi, Cecilia Ana. Universidad Nacional de Río Cuarto. Facultad de Ciencias Exactas, Fisicoquímicas y Naturales. Departamento de Microbiología e Inmunología. Cátedra de Micología; Argentina-
dc.descriptionFil: Pereyra, Carina Maricel. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Córdoba. Centro de Investigaciones y Transferencia de Villa María. Universidad Nacional de Villa María. Centro de Investigaciones y Transferencia de Villa María; Argentina-
dc.descriptionFil: Fernandez Juri, Maria Guillermina. Universidad Nacional de Río Cuarto. Facultad de Ciencias Exactas, Fisicoquímicas y Naturales. Departamento de Microbiología e Inmunología. Cátedra de Micología; Argentina. Universidad Nacional de Río Cuarto. Facultad de Ciencias Exactas, Fisicoquímicas y Naturales. Departamento de Microbiología e Inmunología; Argentina-
dc.descriptionFil: Köler, Pablo. Vetanco S. A.; Argentina-
dc.descriptionFil: Rosa, Carlos Alberto da Rocha. Universidad Federal Rural de Rio de Janeiro. Departamento de Microbiologìa Veterinaria; Brasil-
dc.descriptionFil: Dalcero, Ana Maria. Universidad Nacional de Río Cuarto. Facultad de Ciencias Exactas, Fisicoquímicas y Naturales. Departamento de Microbiología e Inmunología; Argentina-
dc.descriptionFil: Cavaglieri, Lilia Reneé. Universidad Nacional de Río Cuarto. Facultad de Ciencias Exactas, Fisicoquímicas y Naturales. Departamento de Microbiología e Inmunología. Cátedra de Micología; Argentina-
dc.formatapplication/pdf-
dc.formatapplication/pdf-
dc.formatapplication/pdf-
dc.languageeng-
dc.publisherTaylor and Francis Ltd.-
dc.relationinfo:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25941951-
dc.relationinfo:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/10.1080/19440049.2015.1024761-
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/restrictedAccess-
dc.rightshttps://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/-
dc.sourcereponame:CONICET Digital (CONICET)-
dc.sourceinstname:Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas-
dc.sourceinstacron:CONICET-
dc.subjectANIMAL FEED-
dc.subjectADDITIVE MIXED-
dc.subjectPROBIOTIC YEAST-
dc.subjectAFLATOXIN B1-
dc.subjectOtras Ciencias Biológicas-
dc.subjectCiencias Biológicas-
dc.subjectCIENCIAS NATURALES Y EXACTAS-
dc.titlePotentiation of the effect of a commercial animal feed additive mixed with different probiotic yeast strains on the adsorption of aflatoxin B1-
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/article-
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/publishedVersion-
dc.typeinfo:ar-repo/semantics/articulo-
Aparece en las colecciones: CONICET

Ficheros en este ítem:
No hay ficheros asociados a este ítem.