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Campo DC Valor Lengua/Idioma
dc.creatorSánchez, Ramiro Julián-
dc.creatorMateo, Carmen Margarita-
dc.creatorFernández, María Belén-
dc.creatorNolasco, Susana Maria-
dc.date2018-09-04T20:40:59Z-
dc.date2018-09-04T20:40:59Z-
dc.date2017-01-
dc.date2018-09-03T20:00:37Z-
dc.date.accessioned2019-04-29T15:50:48Z-
dc.date.available2019-04-29T15:50:48Z-
dc.date.issued2017-01-
dc.identifierSánchez, Ramiro Julián; Mateo, Carmen Margarita; Fernández, María Belén; Nolasco, Susana Maria; Bidimensional modeling applied to oil extraction kinetics of microwave-pretreated canola seeds; Elsevier; Journal of Food Engineering; 192; 1-2017; 28-35-
dc.identifier0260-8774-
dc.identifierhttp://hdl.handle.net/11336/58293-
dc.identifierCONICET Digital-
dc.identifierCONICET-
dc.identifier.urihttp://rodna.bn.gov.ar:8080/jspui/handle/bnmm/303575-
dc.descriptionThe effect of microwaves on canola oil extraction kinetics and on tocopherol and canolol content in oil was studied. Oil was extracted with hexane at constant temperature (298–333 K) at different times (300–64800 s). In general, for each temperature and time, a significant yield increase was achieved by effect of the pretreatment. A modified Fick's diffusion model was proposed to explain the extraction process; the parameters were adjusted to obtain washing fractions and the effective diffusion coefficient, which presented an Arrhenius-type temperature-dependence. The analysis of the parameters allowed to develop a modified bidimensional diffusion model (temperature and time-dependent), appropriately correlating the data for pretreated and untreated samples. An increase in the pre-exponential parameter due to pretreatment was observed, evidencing the influence of microwave radiation on the sample structure. The pretreatment did not significantly affect the oil quality indices, but increased the content of canolol and β and δ-tocopherol isomers.-
dc.descriptionFil: Sánchez, Ramiro Julián. Ministerio de Ciencia. Tecnología e Innovación Productiva. Agencia Nacional de Promoción Cientifíca y Tecnológica; Argentina. Universidad Nacional del Centro de la Provincia de Buenos Aires. Facultad de Ingeniería Olavarría. Grupo Tecnologías de Semillas; Argentina-
dc.descriptionFil: Mateo, Carmen Margarita. Universidad Nacional del Centro de la Provincia de Buenos Aires. Facultad de Ingeniería Olavarría. Grupo Tecnologías de Semillas; Argentina-
dc.descriptionFil: Fernández, María Belén. Universidad Nacional del Centro de la Provincia de Buenos Aires. Centro de Investigaciones en Física e Ingeniería del Centro de la Provincia de Buenos Aires. - Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Tandil. Centro de Investigaciones en Física e Ingeniería del Centro de la Provincia de Buenos Aires. - Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigaciones en Física e Ingeniería del Centro de la Provincia de Buenos Aires; Argentina. Universidad Nacional del Centro de la Provincia de Buenos Aires. Facultad de Ingeniería Olavarría. Grupo Tecnologías de Semillas; Argentina-
dc.descriptionFil: Nolasco, Susana Maria. Universidad Nacional del Centro de la Provincia de Buenos Aires. Facultad de Ingeniería Olavarría. Grupo Tecnologías de Semillas; Argentina-
dc.formatapplication/pdf-
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dc.languageeng-
dc.publisherElsevier-
dc.relationinfo:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/https://doi.org/10.1016/j.jfoodeng.2016.07.019-
dc.relationinfo:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0260877416302692-
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/restrictedAccess-
dc.rightshttps://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/-
dc.sourcereponame:CONICET Digital (CONICET)-
dc.sourceinstname:Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas-
dc.sourceinstacron:CONICET-
dc.subjectARRHENIUS-
dc.subjectBIDIMENSIONAL MODEL-
dc.subjectCANOLA OIL EXTRACTION-
dc.subjectDIFFUSION COEFFICIENT-
dc.subjectMICROWAVE-PRETREATMENT-
dc.subjectOtras Ingeniería Química-
dc.subjectIngeniería Química-
dc.subjectINGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS-
dc.titleBidimensional modeling applied to oil extraction kinetics of microwave-pretreated canola seeds-
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/article-
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/publishedVersion-
dc.typeinfo:ar-repo/semantics/articulo-
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