Registro completo de metadatos
Campo DC Valor Lengua/Idioma
dc.creatorDiaz, Andrea-
dc.creatorDini, Cecilia-
dc.creatorViña, Sonia Zulma-
dc.creatorGarcia, Maria Alejandra-
dc.date2018-06-26T15:25:14Z-
dc.date2018-06-26T15:25:14Z-
dc.date2016-11-
dc.date2018-06-25T01:02:42Z-
dc.date.accessioned2019-04-29T15:54:01Z-
dc.date.available2019-04-29T15:54:01Z-
dc.date.issued2016-11-
dc.identifierDiaz, Andrea; Dini, Cecilia; Viña, Sonia Zulma; Garcia, Maria Alejandra; Starch extraction process coupled to protein recovery from leguminous tuberous roots (Pachyrhizus ahipa); Elsevier; Carbohydrate Polymers; 152; 11-2016; 231-240-
dc.identifier0144-8617-
dc.identifierhttp://hdl.handle.net/11336/50061-
dc.identifierCONICET Digital-
dc.identifierCONICET-
dc.identifier.urihttp://rodna.bn.gov.ar:8080/jspui/handle/bnmm/304994-
dc.descriptionThe objective of this work was to fit together the starch extraction from Pachyrhizus ahipa roots and the recovery of the proteins present in these storage organs, making an improved use of this novel raw material. The replacement of water by buffer PO4 −3/NaCl as solvent in the first extraction steps improved protein extraction without lowering the starch yield. The starches obtained from the traditional and the proposed methods exhibited some differences in appearance and technological and thermal properties, which were endorsed to the adjustment in the methodology of extraction rather than to the use of buffer as solvent. Thus, P. ahipa starch obtaining procedure could be coupled to protein extraction with a minimum change in the methodology. This innovation did not significantly shift the characteristics of the starch obtained and allowed to obtain a protein yield of 135.7 mg BSA equivalent protein/100 g of fresh roots.-
dc.descriptionFil: Diaz, Andrea. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina-
dc.descriptionFil: Dini, Cecilia. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina-
dc.descriptionFil: Viña, Sonia Zulma. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina-
dc.descriptionFil: Garcia, Maria Alejandra. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina-
dc.formatapplication/pdf-
dc.formatapplication/pdf-
dc.formatapplication/pdf-
dc.formatapplication/pdf-
dc.formatapplication/pdf-
dc.languageeng-
dc.publisherElsevier-
dc.relationinfo:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1016/j.carbpol.2016.07.004-
dc.relationinfo:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0144861716307937-
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/restrictedAccess-
dc.rightshttps://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/ar/-
dc.sourcereponame:CONICET Digital (CONICET)-
dc.sourceinstname:Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas-
dc.sourceinstacron:CONICET-
dc.subjectBY-PRODUCTS-
dc.subjectEDIBLE ROOTS-
dc.subjectPACHYRHIZUS AHIPA-
dc.subjectPROCESS OPTIMIZATION-
dc.subjectPROTEINS-
dc.subjectSTARCH EXTRACTION-
dc.subjectAlimentos y Bebidas-
dc.subjectOtras Ingenierías y Tecnologías-
dc.subjectINGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS-
dc.titleStarch extraction process coupled to protein recovery from leguminous tuberous roots (Pachyrhizus ahipa)-
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/article-
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/publishedVersion-
dc.typeinfo:ar-repo/semantics/articulo-
Aparece en las colecciones: CONICET

Ficheros en este ítem:
No hay ficheros asociados a este ítem.